Coronaregels: volg ze altijd!

Sinds Corona zijn intrede deed, krijgt u als lokale KBO-Afdeling het nodige op uw bordje. Omdat regels voortdurend veranderen, verwijzen wij op deze pagina liefst door naar de officiële website van de rijksoverheid:

– klik hier voor de openingspagina

– klik hier voor de laatste maatregelen

Het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu – heeft een generiek kader ‘Coronamaatregelen’ opgesteld voor bedrijven, organisaties, instellingen, lokale overheden en verenigingen. Het kader geeft adviezen hoe al deze organisaties zich kunnen houden aan de Nederlandse maatregelen vanuit de rijksoverheid. Klik hier.

Algemeen informatienummer rijksoverheid
Hebt u vragen? Het algemeen informatienummer van de rijksoverheid is: 0800 – 1351.

En natuurlijk mag u ook altijd contact opnemen met KBO-Brabant: info@kbo-brabant.nl.
Of bel 073 – 644 40 66.

Regels voor Buurthuizen

Regels voor Buurthuizen per 25 februari 2022

Na twee jaar voelt het een beetje onwennig. Vanaf vrijdag 25 februari gelden er geen speciale coronaregels meer voor buurthuizen. Geen anderhalve meter, geen maximale groepsgroottes, geen mondkapjes, geen sluitingstijden, geen coronatoegangsbewijs in de horeca en geen looproutes. Buurthuizen en al die andere ontmoetingsplekken mogen weer gewoon de dingen doen zoals voor corona. Hoe fijn is dat?

Klik hier voor het bericht.

Basisregels voor iedereen

Basisregels voor iedereen

De basisregels gelden voor iedereen: klik hier.

Adviezen en maatregelen voor vitale en kwetsbare ouderen thuis

Adviezen en maatregelen voor vitale en kwetsbare ouderen thuis

Sociaal contact is heel belangrijk en het is goed dat mensen hun sociale contacten kunnen bijhouden en elkaar – al is het maar beperkt – kunnen opzoeken.

Wel wordt mensen uit riscogroepen aangeraden om extra voorzichtig te zijn en de maatregelen goed op te volgen en oncontroleerbare situaties te vermijden. Ook voor bezoekers van mensen die tot een risicogroep behoren is het extra belangrijk om de basisregels goed op te volgen. Iedereen van vanf 70 jaar behoort tot de risicogroepen.

Adviezen en maatregelen voor vitale en kwetsbare ouderen thuis op de website van RIVM

Tips voor ouderen met een kwetsbare gezondheid op de website van de rijksoverheid