21 februari 2022

Geen regels meer voor buurthuizen

Na twee jaar voelt het een beetje onwennig. Vanaf aanstaande vrijdag 25 februari gelden er geen speciale coronaregels meer voor buurthuizen. Geen anderhalve meter, geen maximale groepsgroottes, geen mondkapjes, geen sluitingstijden, geen coronatoegangsbewijs in de horeca en geen looproutes. Buurthuizen en al die andere ontmoetingsplekken mogen weer gewoon de dingen doen zoals voor corona. Hoe fijn is dat?

Er wordt door de regering wel aan iedereen gevraagd voorzichtig te zijn (heb je klachten, blijf dan thuis)  en de basisregels te volgen (geen handen schudden, in elleboog niezen, handen desinfecteren en goed ventileren). En organiseert u een evenement met meer dan 500 mensen binnen? Dan moet iedereen een negatieve test kunnen laten zien.

Is het voor mensen die zich kwetsbaar voelen nog een te grote stap? U kunt altijd onderling afspraken maken om de anderhalve meter of een mondkapje nog even langer aan te houden voor deze specifieke activiteit.

KBO-Brabant stopt vanaf nu met het verspreiden van de coronahandreikingen voor buurthuizen. We pakten deze taak graag op toen het nodig was om u te helpen. En nu alles weer kan, stoppen we hier met nog meer plezier mee!