Actuele onderwerpen betreffende vaccinatie

Op deze pagina van de rijksoverheid worden allerlei actuele onderwerpen behandeld.

Boosterprik, hoe werkt het?

De oudsten en meest kwetsbaren krijgen vanaf 18 november 2021 een uitnodiging voor een boosterprik bij een GGD-locatie. Leeftijd is de belangrijkste voorspeller voor ernstige ziekte door COVID-19.  

De uitnodigingen vallen vanaf donderdag 18 november bij de 80-plussers (zowel thuiswonend als in een zorginstelling) op de mat. Het landelijk afsprakennummer en de website coronavaccinatie-afspraak.nl zijn dan ook open.

Houd voor de telefonische afspraak uw BSN-nummer bij de hand. Voor een afspraak via de website is uw digiD-code nodig.

Partner meteen ook mee?
Overigens mogen mensen die aan de beurt zijn meteen ook hun partner meenemen (ook als zij jonger dan 80 jaar zijn) meenemen. Dit kunt u aangeven als u telefonisch de afspraak maakt. De GGD zal dan haar best doen om een afspraak voor u beiden in te plannen.

Houd ook het BSN-nummer van uw partner bij de hand bij het maken van de telefonische afspraak.

Let wel!
U kunt alleen een boostervaccinatie krijgen als het 3 maanden geleden is dat u de laatste vaccinatie heeft gehad of dat u minimaal 3 maanden geleden een positieve testuitslag van de GGD heeft gehad. Dat geldt ook voor uw partner. 

Het is niet mogelijk om online een afspraak voor u en uw partner samen te maken. 

Speuren naar bijwerkingen van coronavaccins

Na de coronavaccinatie kun je je een paar dagen niet lekker voelen. Ernstige bijwerkingen zijn gelukkig zeldzaam. Maar hoe weten we dat? Agnes Kant, directeur van Bijwerkingencentrum Lareb vertelt hoe zij bijwerkingen van coronavaccins in de gaten houden. 

Interview: Speuren naar bijwerkingen van coronavaccins | Publicatie | Rijksoverheid.nl

De Coronavaccinatie Talkshow

Welke vaccins zijn er nu allemaal en hoe goed beschermen zij tegen het coronavirus? Kan ik kiezen welk vaccin ik krijg? En welke bijwerkingen kan ik verwachten als ik geprikt ben? In De coronavaccinatie talkshow onder leiding van presentator Daphne Bunskoek beantwoorden Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie, Huisarts Roy Beijaert , Ton de Boer van het CBG en Hans van Vliet, Programmamanager COVID-vaccinatieprogramma bij het RIVM belangrijke vragen over vaccinatie tegen corona.